Kassakoneen keksivät Rittyn veljekset, ja ensimmäinen sellainen näki päivän valon vuonna 1879. Saluunan omistaja James Ritty oli sitä mieltä, että hänen työntekijänsä eivät osanneet laskea oikein (toisten mukaan he huijasivat tarkoituksella). Työmatkalla Eurooppaan hän näki mekanismin, joka inspiroi häntä luomaan maailman ensimmäisen kassakoneen.

Hän matkusti höyrylaivalla, jossa oli potkurin kierrokset laskeva laite, ja James toi ideansa kotiin veljelleen mekaanikko John Rittylle.

Kassakoneen nimeksi tuli ”The Ritty incorruptible cash register”. Baarimestarit joutuivat syöttämään siihen eri ostosten hinnat, ja laite laski automaattisesti summan, joka asiakkaan täytyi maksaa.

Myöhemmin kassakoneeseen lisättiin kassalaatikko, joka oli myös Rittyn veljesten keksintö, ja vuodesta 1894 kassakone on pystynyt tulostamaan myös kuitin.

Täällä voit nähdä kuvan Rittyn kassakoneesta ja lukea kuvauksen siitä, kun ensimmäinen kassakone keksittiin.

Sittemmin kassakoneet, tai kuten ne tänä päivänä yleisesti tunnetaan, kassajärjestelmät (POS-järjestelmät), ovat muuttuneet paljon. Laite, joka laski hinnat manuaalisesti syötettyjen lukujen perusteella, on muuttunut täysin automaattiseksi ohjelmistoratkaisuksi, johon sisältyy tavaroiden automaattinen kirjaaminen viivakoodien avulla, erilaisia maksuratkaisuja, varastonhallinta, raportointi, asiakastietojen käsittely, itsenäisesti käytettävä POS, integrointi muihin vähittäismyyjän IT-järjestelmiin, erilaisia ratkaisuja eri yrityksille ja paljon muuta. Ja kehitys jatkuu edelleen.

Yksi päivän kuumista aiheista on mobiilimaksu (NFC), ja mobiililaitteiden avulla asiakkaita on helppo palvella missä tahansa myymälässä ja millä tahansa markkinoilla. Lisäksi teknologiaa kehitetään jatkuvasti, jotta POS-ratkaisujen käyttäjillä olisi aina kaikkein nopein, joustavin, käyttäjäystävällisin ja ammattimaisin ratkaisu.

Jos haluat kuulla lisää DdD:n ratkaisuista, otathan yhteyttä yhteydenottolomakkeemme avulla.